Guissona tot l’any

5 de Gener

Cavalcada de Reis

Ses Majestats els Reis d’Orient visiten Guissona el dia 5 de gener i recorren la vila amb les seves carrosses durant la Cavalcada que organitza la Regidoria de Cultura i Festes.

Febrer

Carnaval a Guissona

Per Carnaval a Guissona se sol organitzar durant el matí un concurs de truita amb patates de les diferents entitats de la Vila, i a la tarda hi ha una cercavila de carrosses disfressades i amb diferents coreografies espectaculars.

Març – Abril

Setmana Santa i Caramelles

Per la Setmana Santa a Guissona podreu participar de les diferents processons que organitza la Parròquia de Santa Maria de Guissona, especialment la de Divendres Sant. I durant el diumenge de Pasqua podreu escoltar i gaudir les tradicionals Caramelles.

Maig – Juny

L’Enramada

L’Enramada és una festa molt pròpia de Guissona. Sempre es celebra una setmana després de Corpus i tots els nens i nenes van guarnits per fer una ofrena a la Verge de la Salut, a les fonts de la Vila. Els nens porten coques de pa beneïdes i les nenes cistelles de vímet amb pètals de flors que són llençats a l’aire en el moment culminant de la festa.

Juny

Revetlla de Sant Joan

El barri de Capdevila a Guissona és el centre d’atenció durant la revetlla de Sant Joan. A mitja tarda es celebra una cercavila, trencaolles i ballaruca per a grans i petits, i quan es comença a fer fosc s’encén la foguera de Sant Joan al mig de la plaça.

Juliol

Mercat Romà de Iesso

Des del 1997 es celebra a Guissona la festa del Mercat Romà, una festa on el visitant podrà reviure com era l’antiga ciutat romana de Iesso fa 2000 anys. Parades de mercaders, jocs, contes, quadrigues, cavalls, lluites de gladiadors i molt més. La jornada acaba amb un espectacle de dansa i música espectacular. Les colles del poble a la nit celebren la festa de la Bacanal a les Fonts de l’Estany fent un gran sopar i un concurs d’oratòria.

Setembre

Festa Major de Guissona

Els dies al voltant del 8 de setembre es celebra la Festa Major de Guissona. S’enceta la festa amb el tradicional repic de campanes, cercavila de gegants i capgrossos i el pregó de Festa Major. Són uns dies en què Guissona s’impregna d’ambient festiu.

Novembre

Novembre Lúdic

A falta de festes populars, A Guissona el novembre es converteix en el mes del joc. S’organitzen tot tipus d’activitats relacionades amb els jocs per a petits i grans.

Desembre

Fira de Nadal

A mitjans de desembre es celebra al centre històric de la Vila la Fira de Nadal amb parades típiques de productes nadalencs i antiguitats. També hi ha tallers de jocs infantils i ballaruca d’animació.