Guissona tot l’any

5 de Gener

Cavalcada de Reis

Ses Majestats els Reis d’Orient visiten Guissona el dia 5 de gener i recorren la vila amb les seves carrosses durant la Cavalcada que organitza la Regidoria de Cultura i Festes.

Febrer

Carnaval a Guissona

Per Carnaval a Guissona s’organitza durant el matí un concurs de truita amb patates de les diferents entitats de la Vila, així mateix a la tarda hi ha una cercavila de carrosses disfressades i amb diferents coreografies espectaculars.

Març – Abril

Setmana Santa i Caramelles

Per la Setmana Santa a Guissona podreu participar de les diferents processons que organitza la Parròquia de Sta Maria de Guissona, especialment la de Divendres Sant. I durant el diumenge de Pasqua podreu escoltar i gaudir de les tradicionals Caramelles.

Maig – Juny

L’Enramada

L’Enramada és una festa molt pròpia de Guissona, sempre es celebra una setmana després de Corpus i, tots els nens i nenes van guarnits per fer una ofrena a la Verge de la Salut, a les fonts de la Vila. Els nens porten coques de pa beneïdes i, les nenes cistelles de vimes amb petals de flors que són llençats a l’aire en el moment culminant de la festa.

Juny

Revetlla de Sant Joan

El barri de Capdevila a Guissona és el centre d’atenció per la revetlla de Sant Joan, a mitja tarda es celebra una cercavila, trencaolles i ballaruca per a grans i petits, tot seguit quan es començar a fer fosc s’encen la foguera de Sant Joan al mig de la plaça.

Juliol

Mercat Romà de Iesso

Des del 1997 que es celebra a Guissona la festa del Mercat Romà. Una festa on el visitant podrà reviure com era l’antiga ciutat romana de Iesso (Guissona) fa 2000 anys. Parades de mercaders, jocs, contes, quàdrigues, cavalls, lluites de gladiadors i molt més. La jornada acaba amb un espectacle de dansa i música espectacular. Les colles del poble a la nit celebren la festa de la Bacanal a les Fonts de l’Estany fent un gran sopar i un concurs d’oratòria.

Setembre

Festa Major de Guissona

Els dies al voltant del 8 de setembre es celebra la Festa Major de Guissona. S’enceta la festa amb repic de campanes, cercavila de gegants i cap grossos i un pregó de festa major. La Festa Major ofereix moltes activitats, culturals, esportives, d’oci i balls de tot tipus a les tardes i nits.

Novembre

Novembre Lúdic

Guissona el mes de novembre no és precisament un més apagat, sino al contrari. Es celebren multitud d’activitats culturals, ambientals i esportives.

Desembre

Fira de Nadal

A mitjans de desembre es celebra al centre històric de la Vila la Fira de Nadal amb parades típiques de productes Nadalencs i antiguitats. També hi ha tallers de jocs infantils i ballaruca d’animació.