Mercat Romà

Declarada festa local d’interès turístic

Des del 1997, el tercer dissabte de juliol, la vila de Guissona es transforma en un mercat de finals del segle I aC, rememorant el seu passat romà i la ciutat romana de Iesso.

Els carrers i espais de la vila es transformen en les termes romanes, el teatre, el fòrum, els jardins romans, l’escola de legionaris, el campament de legionaris, … i en cada un dels espais s’hi porten a terme activitats que ens traslladen en el temps. Pels carrers de la vila hi passegen els guissonencs i guissonenques, convertits en patricis i plebeus que gaudeixen d’espectacles com la venda d’esclaus, la lluita de gladiadors i la desfilada de l’exèrcit romà.

Entre els patricis i els plebeus, en algun moment del dia, també s’hi barrejaran el Cèsar i la Cleòpatra que acompanyats dels seu seguicis omplen de glamour i color el seu recorregut pel Mercat Romà, un mercat en el que hi trobareu diferents mercaders que ens ofereixen tot tipus de productes d’origen romà.

Des del 2003, durant la tercera setmana de juliol, els capvespres a la vila de Guissona s’omplen d’activitats culturals.

Les propostes s’inicien a mitja tarda amb activitats infantils, des de cercaviles amb els gegants vestits d’època romana fins a tallers per als més petits.

I a les deu del vespre es porten a terme les activitats culturals: teatre, música, cinema i la reconstrucció històrica d’un sopar romà es desenvolupen durant la setmana donant lloc a l’espectacle de cloenda dels capvespres a la romana i que esdevé el tret de sortida al Mercat Romà que es celebra el dissabte. 

Més informació: Mercat Romà